Türkiye'nin İlk Kadın Kariyer ve Gelişim Platformu

Hikayesi Girişim ve Dünya Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğiyle 15-16 Şubat , 22-23 Şubat tarihlerinde Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenledik.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Atila Başar hocayla keyifli ve bir o kadar bilgilendirici bir eğitimi Hikayesi Girişim ekibiyle birlikte  tamamladık.

İlk iki günü girişimciliğin tarihi, dünyanın teknolojiyle beraber değişimi ve Mali Müşavirin katılımıyla ön muhasebe hakkında bilgi edindik.

Atila hocamızdan dünyaya değer katmak için geldiğimizi, girişimciliğin ise artı değer katmak ve paylaşmak olduğunu öğrendik.

Günümüz Modern Yönetim Tekniği ile tarihteki Ahiliği karşılaştırdık ve benzer olduğunu gördük. Dünyada en iyi ihracaatı yapan Almanya’nın Ahi Teşkilatı eğitimini uyguladığını da öğrendik.

Küreselleşmeyi inceledik. Kültürel açıdan küreselleşmenin ulaşım, sinema, TV ve internetle birlikte yürüdüğüne değindik.

Dünya ekonomisinin %25’inin ABD, %25’inin Çin+Hindistan ve %15’inin AB’nin elinde olduğunu konuştuk.Atila Başar hoca, teknoloji ve network sayesinde ‘Beyin Göçü ‘ kavramının ortadan kalktığına da değindi.

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Son iki gün Kosgeb hibe programına başvuru formunu nasıl dolduracağımızı öğrendik.

Başvuru formunun ayrıntılarını incelediğimizde mevzuatın çok detaylı olduğuna karar verdik.

Eğitimde, iş kurma kararını verirken; hedeflerimizin belirgin(specific), ölçülü(measurable), başarılabilir(achievable), sonuç odaklı(result orienteal) ve zamanlı(time related) olması gerektiğini, rakiplerimizi araştırmak gerektiğini, olumlu ya da olumsuz durumları tespit edip tedbirler almamız gerektiğini, satış hedeflerini tutturmak için ürün çeşitliliğine önem vermek gerektiğini, sıkıntıya düşen bir işletmenin rahatlayabilmesi için sabit giderleri düşürmek gerektiğini öğrendik.

Ayrıca Başar,” Kurduğumuz işletmede eleman çalıştırırken, plânla-örgütle-yönlendir-kontrolet metodunu uygulamamız, çalışandan daha fazla verim almamızı sağlayacaktır” dedi.

Eğitmen, müşteriyle olan ilişkide %80 oranında dinleyici olup, müşterinin neye ihtiyacı olduğunu öğrenmemiz gerektiğini de anlattı.

Dört günlük eğitimi katılımcılarda hiçbir eksilme olmadan başarıyla tamamladık.

Dünya Engelsiz Yaşam Derneği’ne, Eğitmen Atila Başar’a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Girişimcilik bir hayalle başlar. Herkesin hayallerini gerçeğe dönüştürebilmesini diliyoruz. Katılımcılarımızın iş fikirleriyle birlikte Kosgeb  Hibe Programından faydalanmalarını umuyoruz.

Funda ALTINAĞAÇ

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir